Miresevini, Vizitor. Ju lutemi identifikohuni ose regjistrohuni.

Identifikohuni me emrin, fjalekalimin dhe kohen e identifikimit

AlbtuX  |  Shperndarje te Linuxit  |  Programe te ndryshme ne Linux!  |  Si mund ta instaloj MagicJack ne Ubuntu 10.04
Faqe: [1]
  Printo  
Autor Teme: Si mund ta instaloj MagicJack ne Ubuntu 10.04  (Lexuar 180 here)
0 Anetare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.
Ekspert
i sapoardhur
*
Postime: 3

Email
« : 01 Korrik 2010, 07:09:06 pm »

Përshëndetje, a ka ndonjë mënyr se si mund ta instaloj MagicJack në Ubuntu 10.04 Desktop Edition?
Pres përgjigje..
Falemnderit...
Identifikuar
alko
Moderator i pergjithshem
Jr. Member
Postime: 60

AlbtuX

« Pergjigju #1 : 01 Korrik 2010, 08:52:19 pm »

Përshëndetje,
 Mesa pashë në Linux Mint -derivat i Ubuntu-s, ky program nuk ishte aty.
Sipas meje ekzistojnë dy mundësi, për këtë rast:
- instalimi i makinës virtuele Sun virtuelbox dhe pastaj emulimi i windowsit aty
- instalimi i wine dhe pastaj ekzekutimi i MagicJack.
...Unë për vete përdori  Skype. Funksionon pa problem këtu në Linux. MagicJack nuk e kam përdor asnjëher!

P.S Nëse e ke gjetur MagicJack, diku në internet si .deb ose .rpm trego atëher mund ta instalojmë. Kjo shpeshë ka edhe anët negative, për shkak të papërshtatshmërisë me paktetat aktuale të sistemit (sidomos në rastet kur paketa është .rpm).
Identifikuar

I gjithe materiali ne kete teme është i lëshuar nën licensën .
Ekspert
i sapoardhur
*

Email
« Pergjigju #2 : 02 Korrik 2010, 12:33:17 am »

Së pari her shum faleminderit për përgjigje.
MagicJack është si USB ajo kyqet në USB PORT dhe instalohet automatikisht, mirëpo kjo nuk po funksionon në Ubuntu,kam kërkuar edhe në google, kam gjet kët mënyr me Sun Virutalbox, mirëpo nuk po e kuptoj se si instalohet ajo dhe si mund ta aktivizoj MagicJack përmjet ati programi!!, un kisha një lutje tek ti, a ka mundësi ta shkruash një tutorial + foto nëse mundesh edhe ta shpjegosh mir se si ta instaloj Sun Virutalbox dhe si ta aktivizoj MagicJack në kët program,se met vërtet nuk po e kuptoj sepse ende jam fillestar në Ubuntu.
Falemnderit..
Identifikuar
alko
Moderator i pergjithshem
Jr. Member
Postime: 60

AlbtuX

« Pergjigju #3 : 02 Korrik 2010, 11:10:58 pm »

Tutoriale për momentin mjaft vështirë; nuk kam kohë: jam në studime - është koha e provimeve!
...Sun virtuelbox është lehtë për tu instaluar. Hape një terminal dhe shkruaj:
Kodi:
sudo synaptic
Aty te kërko - nëse e ke në shqip, apo search shkruaj Sun virtuelbox --> dhe e instalon.
Pasi ta instalosh atë, e emulon-instalon Windowsin aty. Pasi ta instalosh Windowsin aty të funksionon MagicJack apo jo.
Pra, ti je në Linux. E starton makinën virtuale dhe aty në Windows e starton MagicJack.

Këtu më poshtë po e paraqes një foto prej PC sime, ku kam të instaluar Makinën virtuale Sun virtuelbox dhe aty të emuluar-instaluar Windows XP.

Identifikuar

I gjithe materiali ne kete teme është i lëshuar nën licensën .
Ekspert
i sapoardhur
*

Email
« Pergjigju #4 : 03 Korrik 2010, 12:55:31 am »

Falemnderit, Shpresoj të kem sukses.
Identifikuar
AlbtuX

Identifikuar
Faqe: [1]
  Printo